Werk mee aan een uniek onderzoek

WelloPet voert samen met UGent, Hogeschool Vives en Arteveldehogeschool, met de welwillende steun van Hill's Pet Nutrition, een wetenschappelijke studie naar obesitas bij honden en de invloed van activity trackers voor je huisdier.

logos perstekst obese dogs 2

Meer dan 50% van honden kampt met overgewicht. Obesitas heeft heel wat schadelijke gevolgen voor de gezondheid van uw huisdier, gevolgen die baasjes vaak onderschatten. In het kader van een grootschalig wetenschappelijk onderzoek door UGent en Hogeschool Vives, is WelloPet op zoek naar hondenbaasjes die het gewicht van hun hond actief willen opvolgen met begeleiding, om zo de levenskwaliteit en -duur van hun hond te verbeteren. Wil jij onze onderzoekers helpen, in het belang van jouw en alle andere honden?

Doe jij mee?

Hoe verloopt het onderzoek?

  • Vul het formulier op deze pagina in om je aan te melden voor het onderzoek. Vul de gegevens zo goed mogelijk in, zodat de intake vlot kan verlopen.

  • In januari nodigen de onderzoekers je uit bij WelloPet Lochristi of Merelbeke op een specifieke datum en uur.

  • Voor de intake krijg je via mail een vragenlijst toegestuurd.

  • Tijdens de intake bij WelloPet (regio Gent) zullen de onderzoekers deze vragenlijst overlopen, een anamnese van uw huisdier doen en een screening uitvoeren: bloedonderzoek, wegen, bepalen van de Body Condition Score & Muscle Score en een loopbandtest.

  • Nadien krijgt u gericht voedingsadvies van onze experts en een schema voor voeding, eventueel ook voor beweging.

  • Om uw hond tijdens het onderzoek op te volgen, krijgt u een Activity Tracker (merk Animo) mee naar huis, dat u bevestigt aan de halsband van uw hond en installeert volgens de gebruiksaanwijzing. Jij kan zelf de data volgen op de bijhorende app. Dit is geen GPS! De onderzoekers kunnen enkel de data van de bewegingen van de hond volgen, zonder zijn plaats of aanwezigheid te zien.

  • Uw hond gebruikt de Activity Tracker en het voedingsschema gedurende 4 maanden, waarin 4 opvolggesprekken plaats zullen vinden. Dit zal deels telefonisch en deels ter plaatse zijn.

Elke hond krijgt de kans op langdurige begeleiding, ook al kan niet iedereen participeren aan het volledige onderzoek. Na deze aanmelding kan elke deelnemer nog steeds afzien van verdere deelname tot aan de start van het onderzoek in januari zelf.  In het belang van het onderzoek verwachten we dat iedereen zo goed mogelijk zijn medewerking verleent.

Uw gegevens

logos perstekst obese dogs 3